ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έρευνα: Η κατανάλωση αβοκάντο «απομακρύνει» τις τοξίνες από τον οργανισμό

Έρευνα: Η κατανάλωση αβοκάντο «απομακρύνει» τις τοξίνες από τον οργανισμό

Το αβοκάντο έχει αποδειχθεί ένα μικρό «θαύμα» της φύσης για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό ενός άνθρωπο. Δείτε πώς «αναχαιτίζει» τη δράση των συστατικών του κόκκινου κρέατος
Η πιο εντυπωσιακή έρευνα σχετικά με την επίδραση του αβοκάντο στην υγεία μας βασίστηκε στον συνδυασμό του με το δημοφιλές μπέργκερ. Το αβοκάντο αναχαιτίζει κατά κάποιο τρόπο τη δράση των συστατικών του μπέργκερ.

Η ιντερλευκίνη 6 είναι ένας δείκτης λοίμωξης στον οργανισμό. Οι ερευνητές συνέκριναν την κατανάλωση του μπέργκερ σκέτου ή μαζί με αβοκάντο. Παρατήρησαν, συγκρίνοντας την ομάδα «μπέργκερ χωρίς αβοκάντο» με την ομάδα «μπέργκερ με αβοκάντο», ότι η δεύτερη είχε αύξηση του δείκτη ιντερλευκίνης 6 κατά 40% εν αντιθέσει με το 70% της ομάδας μπέργκερ χωρίς αβοκάντο. Το γεγονός αυτό αποτελεί σπουδαία ανακάλυψη.

Η αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων με την κατανάλωση αβοκάντο είναι σημαντική πληροφορία. Λειτουργεί, δηλαδή, σαν πυροσβέστης, σαν προστάτης μας. Ενδεχομένως να μπορεί αν μας προφυλάξει και από επιθέσεις τοξικών ουσιών.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι μία λοίμωξη που εμφανίζεται κατ’ επανάληψη στο ανθρώπινο σώμα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ασθένειες, μερικές από τις οποίες αρκετά σοβαρές ώστε να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής. Οι λοιμώξεις αποτελούν παράγοντα κινδύνου που δεν πρέπει να υποτιμάται. Μεταξύ άλλων να σημειωθεί και η ευεργετική δράση του αβοκάντο στη μείωση του σακχάρου και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σάντουιτς, πρώτο πιάτο σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα ή ακόμα και κυρίως πιάτο. Οι Μεξικάνοι, που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες κόκκινου κρέατος, πολύ σωστά ξεκινούν το γεύμα τους με γουακαμόλε. Κάποιοι το καταναλώνουν στο πρωινό τους, αντί για βούτυρο, πάνω σε φέτες ψωμί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αβοκάντο βοηθά στην κατασκευή προστατευτικού στρώματος κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα πριν τη είσοδο τοξικών συστατικών που περιέχονται σε άλλα τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.