ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί να αντικαταστήσω τον καφέ με αυτό το ρόφημα;

Γιατί να αντικαταστήσω τον καφέ με αυτό το ρόφημα;

Τρεις κούπες με πράσινο τσάι την εβδομάδα μπορούν να σας κάνουν να ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, αφού μειώνουν κατά 25% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή καρδιακού επεισοδίου.

Το μυστικό του πράσινου τσαγιού κρύβεται στα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει, που συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς, κρατώντας τους ανθρώπους υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με τους ερευνητές να συγκεντρώνουν δεδομένα περισσότερων από 100.000 ανθρώπους στην Κίνα, παρατηρήθηκε ότι όσοι συνήθιζαν να καταναλώνουν πράσινο τσάι τρεις φορές την εβδομάδα, έζησαν κατά μέσο όρο 1,26 περισσότερα χρόνια συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν. Εξίσου σημαντικά οφέλη δεν παρατηρήθηκαν ωστόσο για όσους έπιναν μαύρο τσάι.

Μείωση του κινδύνου σε πολλαπλά επίπεδα

Στα πλαίσια της μελέτης των ερευνητών της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών στο Πεκίνο, παρακολούθησαν την υγεία 100.902 ανθρώπων που δεν είχαν υποστεί ποτέ καρκίνο, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν την υγεία τους για περίπου επτά χρόνια, καταγράφοντας πόσο συχνά έπιναν τσάι, διαχωρίζοντας τους «τακτικούς», που κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, από εκείνους που δεν έπιναν σχεδόν καθόλου.

Το πράσινο τσάι, σύμφωνα με τα ευρήματα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως και το θάνατο εξαιτίας των προαναφερθέντων κατά 25% περίπου. Συνολικά στην μελέτη παρατηρήθηκε ότι όσοι έπιναν πράσινο τσάι αντιμετώπιζαν 39% λιγότερες πιθανότητες για οποιοδήποτε από τα προηγούμενα περιστατικά για παραπάνω από οκτώ χρόνια όπως και 56% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από αυτά.

Η δύναμή μας κρύβεται στις πολυφαινόλες

«Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως και αιτιών θανάτου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Xinyan Wang. Οι πολυφαινόλες κρύβονται πίσω από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία, που απαντώνται φυσικά σε φρούτα και λαχανικά και πιστεύεται ότι μπορούν να σταματήσουν ή να αποκαταστήσουν την βλάβη των κυττάρων και να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες μπορούν να μας προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση όπως και υψηλή χοληστερόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.