ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πασίγνωστο τρόφιμο που σώζει ζωές

Το πασίγνωστο τρόφιμο που σώζει ζωές

Όλοι το γνωρίζουμε σαν ύπαρξη και όλοι το χρησιμοποιούμε, συχνά όμως αμελούμε τις «θαυματουργικές» του ιδιότητες.

Πολλές έρευνες έχουν συγκεντρωθεί στις ιδιότητες του σκόρδου, και έχουν καταλήξει ότι όταν το τρώμε με άδειο στομάχι, μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο αντιβιοτικό.

Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση.

Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα.

Ως φάρμακο κατά της γρίπης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918.

Πολύ ωφέλιμο είναι επίσης για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους, όπου συνιστώνται και υποκλυσμοί με χυμό σκόρδου.

Δες τους λόγους που πρέπει να τρώμε περισσότερο σκόρδο καθώς αυτό βοηθάει στην:

Υψηλή αρτηριακή πίεση Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης. Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου.

Αθηροσκλήρωση: Τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Επιπλέον:

Συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.