Αυτά είναι τα «ιταλικά» φαγητά που… δεν τα τρώνε ποτέ οι Ιταλοί!

Αυτά είναι τα «ιταλικά» φαγητά που… δεν τα τρώνε ποτέ οι Ιταλοί!

Όλοι αγαπάμε την ιταλική κουζίνα. Μακαρονάδες, πίτσες και δεν συμμαζεύεται, η ιταλική κουζίνα είναι δίχως αμφιβολία μια από τις αγαπημένες όλου του κόσμου. Όμως υπάρχουν 5 φαγητά που εμείς τα θεωρούμε «ιταλικά», όμως στην Ιταλία… δεν τα τρώνε!

Η ιταλική κουζίνα είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες παγκοσμίως. Από γευστικά ορεκτικά μέχρι λαχταριστά ζυμαρικά και πίτσες, οι Ιταλοί ξέρουν σίγουρα από καλό φαγητό! Το ήξερες όμως ότι πολλά από τα πιάτα που θεωρούμε εμείς ιταλικά εκείνοι δεν θα τα έτρωγαν ούτε κατά διάνοια;

1. Σκορδόψωμο

Μπορεί εμείς να το παραγγέλνουμε συχνά μαζί με την πίτσα μας από το αγαπημένο μας delivery ή να το βρίσκουμε στο μενού πολλών ιταλικών εστιατορίων, ωστόσο το σκορδόψωμο δεν είναι στην πραγματικότητα ιταλικό πιάτο. Το πιο κοντινό σε σκορδόψωμο που θα βρεις στην Ιταλία, είναι οι μπρουσκέτες, οι οποίες παραδοσιακά φτιάχνονται με φρέσκο ψωμί Τοσκάνης. Πάνω σε πολύ λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, οι Ιταλοί τρίβουν λίγο σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουν φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, λάδι αλάτι και πιπέρι.

2. Ιταλικό dressing

Σίγουρα θα το έχεις δει στους καταλόγους πολλών εστιατορίων ή ακόμη και συσκευασμένο στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτή η γευστική vinaigrette συνήθως περιέχει λάδι, ξίδι, μυρωδικά, μπαχαρικά, αλάτι κλπ. Ωστόσο, οι Ιταλοί σπάνια χρησιμοποιούν dressing στη σαλάτα τους! Ακόμη και όταν το κάνουν, συνήθως επιλέγουν μόνο λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

3. Πίτσα pepperoni

Η πίτσα pepperoni είναι μία από αυτές τις πίτσες που δεν μπορείς να παραγγείλεις στην Ιταλία. Ή μάλλον μπορείς να την παραγγείλεις, αλλά πίστεψέ μας δεν θα σού φέρουν μια πίτσα καλυμμένη με πεπερόνι. Θα σου φέρουν μία γεμάτη με πιπεριές! Λένε ότι όταν οι Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική, η λέξη «pepperoni» κάπου χάθηκε στη μετάφραση και πλέον είναι συνυφασμένη με το γνωστό αλλαντικό και όχι με τις πιπεριές.

Πέρα από αυτό όμως δύσκολα θα βρεις μια πίτσα γεμάτη με αλλαντικά. Το πολύ πολύ να βρεις μια πίτσα με λίγο προσούτο ή με πολύ λεπτοκομμένα λουκάνικα Τοσκάνης. Γενικά δύσκολα θα βρεις μια πίτσα σαν και αυτή που συνήθως βρίσκεις στην Ελλάδα. Οι πίτσες τους εκεί έχουν πολύ λεπτή ζύμη, λιγότερο τυρί και σάλτσα και γενικά αποτελούν ένα πολύ πιο υγιεινό και light γεύμα απ’ ό,τι εδώ.

4. Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Η παρμεζάνα είναι βέρα Ιταλίδα, σωστά; Άρα το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι ιταλικό! Λάθος! Το μόνο πιάτο που θα λέγαμε ότι του μοιάζει λίγο, είναι η μελιτζάνα στο φούρνο με παρμεζάνα (Parmigiana Di Melanzane) που οι Ιταλοί αγαπούν.

5. Καρμπονάρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συχνά συναντάμε τη λαχταριστή καρμπονάρα σε πολλά ιταλικά εστιατόρια. Ωστόσο η μακαρονάδα που τρώμε εδώ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Ιταλίας. Και αυτό γιατί εμείς συνήθως τη φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος, μπέικον και παρμεζάνα ενίοτε και μαϊντανό! Η αυθεντική συνταγή, όμως, έχει μόνο 5 υλικά: σπαγγέτι, κρόκο αβγού, γκουαντσιάλε, πεκορίνο Ρομάνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.