ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για να προστατευτούμε από τα γηρατειά

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για να προστατευτούμε από τα γηρατειά

Συγκεκριμένα, η μεσογειακή διατροφή επί ένα χρόνο προωθεί την παρουσία εντερικών βακτηρίων που συνδέονται με την υγιή γήρανση και μειώνει εκείνα τα βακτήρια που σχετίζονται με τις λοιμώξεις στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση, Gut.

Ειδικότερα, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της μεσογειακής δίαιτας στο εντερικό μικροβίωμα, υπό το πρίσμα παλαιότερων ερευνών που είχαν δείξει ότι αυστηρές δίαιτες στους ηλικιωμένους μειώνουν την ποιότητα των μικροβίων, οπότε και επιταχύνουν τη φθορά και αδυνατίζουν την υγεία.

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε κάνουν χαρούμενο
Οι ερευνητές ανέλυσαν το μικροβίωμα σε 612 ανθρώπου ηλικίας από 65 έως 79, πριν και μετά από 12 μήνες της συνήθους τους δίαιτας ή μεσογειακής διατροφής. Οι συμμετέχοντες κατάγονταν από 5 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και ΗΠΑ.

Τα θετικά αποτελέσματα της μεσογειακής διατροφής
Όσοι ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή μετά από 12 μήνες είχαν θετικές επιδράσεις στα μικρόβια του πεπτικού συστήματος. Ακόμα, οι επιστήμονες παρατήρησαν βελτίωση στη μνήμη τους και μείωση στην παραγωγή φλεγμονογόνων παραγόντων.

Αυτά τα οφέλη οφείλονται σύμφωνα με τους επιστήμονες στην αυξημένη πρόσληψη βιταμινών C, B6, B9, χαλκού, μαγγανίου, μαγνησίου, σιδήρου, καλίου, μέσω της μεσογειακής διατροφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, η μελέτη έδειξε ότι τα αποτελέσματα δεν εξαρτιούνταν από την ηλικία ή το βάρος των ανθρώπων που συμμετείχαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.