Η καραντίνα… παχαίνει – 2,5 κιλά πήραν κατά μέσο όρο οι Γάλλοι

Η καραντίνα… παχαίνει – 2,5 κιλά πήραν κατά μέσο όρο οι Γάλλοι

Κακή διατροφή και ακινησία, ο χειρότερος συνδυασμός για τη σιλουέτα…

Η πλειονότητα των Γάλλων (57%) δήλωσε ότι πάχυνε μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, με την αύξηση του βάρους να είναι 2,5 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και του άγχους, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους: 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες.

Μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε μεταξύ των ανέργων και των ατόμων χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και στα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες.

Εξαιτίας της καραντίνας, το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι “είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις” με τους συμβίους τους για τον καταμερισμό των εργασιών σχετικά με την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού.

Στα ζευγάρια κυρίως οι γυναίκες ήταν αυτές που ετοίμαζαν τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμασε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown.

Από τους ερωτηθέντες, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%.

Μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε διαδικτυακά μέσω ερωτηματολογίου από τις 24 ως τις 27 Απριλίου σε δείγμα 3.045 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.