ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο οργανισμός σου ζητάει συνέχεια αναψυκτικά; – Αυτός είναι ο λόγος

Ο οργανισμός σου ζητάει συνέχεια αναψυκτικά; – Αυτός είναι ο λόγος

Σου είναι δύσκολο να κατευνάσεις τη μανία σου για γλυκό ή την ανάγκη σου για λιπαρά και οπωσδήποτε για υδατάνθρακες;

Φυσικά, είναι λογικό (και σωστό) να τρως μια λιχουδιά μια στο τόσο, αλλά είναι δύσκολο να σταματήσεις.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν.

Αν έχεις λιγούρα για αναψυκτικό με ανθρακικό

Αν λιγουρεύεσαι ένα κρύο αναψυκτικό, μπορεί να είναι σημάδι ότι έχεις χαμηλά επίπεδα ασβεστίου. Το τελευταίο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών, τον μυϊκό
και νευρικό έλεγχο και την αρτηριακή πίεση, επομένως η πρόσληψή του από τη διατροφή κρίνεται αναγκαία.

Όταν τα επίπεδα του ασβεστίου είναι χαμηλά, ο οργανισμός σου το αντλεί από τα οστά σου για να ισορροπήσει τα επίπεδα. Τα ποτά με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτό, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη και φωσφορικό οξύ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κάνουν χειρότερο το πρόβλημα της έλλειψης ασβεστίου.

«Τα αναψυκτικά με ανθρακικό “τραβάνε” το ασβέστιο από τα οστά και εμποδίζουν την απορρόφηση του διαιτητικού ασβεστίου» υπογραμμίζει η ειδικός. Παράλληλα, αν περιέχουν ζάχαρη, μπορεί να συντελέσουν σε εμφάνιση χρόνιων νόσων, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Πως θα σταματήσεις τη λιγούρα

Αναζήτησε υγιεινές πηγές ασβεστίου, όπως τα γαλακτοκομικά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων του μπρόκολου και του kale.

Υγιεινή εναλλακτική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θες ένα γλυκό ρόφημα; Προτίμησε το νερό καρύδας, που είναι σούπερ ενυδατικό και περιέχει μόλις 5 γρ. ζάχαρη ανά συσκευασία, ή ένα αναψυκτικό με στέβια, που δεν έχει καθόλου, σε αντίθεση με ένα αναψυκτικό με ζάχαρη που περιέχει περίπου 38γρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.