Γιατί όταν αλλάζουμε διαμονή παίρνουμε κιλά; – Ιδού η απάντηση

Γιατί όταν αλλάζουμε διαμονή παίρνουμε κιλά; – Ιδού η απάντηση

Έχετε παρατηρήσει ότι όσοι αλλάζουν χώρα και μεταναστεύουν δυτικότερα μετά από 6-9 μήνες παίρνουν κιλά, ακόμη κι αν δεν έχουν αλλάξει ριζικά τη διατροφή τους; Η επιστήμη, εντόπισε την αιτία στα βακτήρια του εντέρου.

Ολόκληρος ο οργανισμός συμμετέχει στην προσαρμογή της αλλαγής τρόπου ζωής.Ακόμη και το έντερο πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία με τις συνακόλουθες αλλαγές που θα προκύψουν αναπόφευκτα, λόγω νερού, λόγω της διατροφής, λόγω αλλαγής του τρόπου ζωής και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων.

Για να κατανοήσουν καλύτερα αυτές τις αλλαγές, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα (UMN) διενήργησαν μια μελέτη για να εξετάσουν τους Κινέζους και τους Ταϊλανδούς μετανάστες που μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έγγραφο με τίτλο «Αμερικανική Μετανάστευση Westernizes Human Microbial Microbial» δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell την 1 Νοεμβρίου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες, τα μικρόβια του εντέρου και το δείκτη μάζας σώματος των μεταναστών πριν και μετά τη μετακίνησή τους προς τα δυτικά.

Μετά τη εγκατάστασή τους, μία από τις αξιοσημείωτες αλλαγές ήταν η απώλεια της ποικιλομορφίας στα βακτηρίδια του εντέρου.

Επιπλέον, αυτή η απώλεια συνέβη μόλις έξι έως εννέα μήνες μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ.

Μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες, οι ερευνητές βρήκαν περιπτώσεις μειωμένης πρόσληψης ινών και αυξημένης κατανάλωσης μεταποιημένων σακχάρων, αφού τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι αρκετά διαδεδομένα στην αμερικανική διατροφή.

Η μελέτη αναφέρεται σε αυτό ως «δυτικοποίηση» του μικροβίου, αφού τα βακτηρίδια των εντέρων των νεοφερμένων άρχισαν σταδιακά να μοιάζουν πολύ με αυτά των Αμερικανών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν οι αλλαγές στα βακτήρια του εντέρου οδηγούν στην παχυσαρκία ή το αντίστροφο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.