ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς μπορεί να γίνει ευκολότερη η δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία; – Αυτό είναι το κόλπο

Πώς μπορεί να γίνει ευκολότερη η δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία; – Αυτό είναι το κόλπο

Μερικοί δυσκολεύονται να τηρήσουν το ωράριο στη δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία. Αλλά υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορεί να την κάνει αρκετά πιο εύκολη να την ακολουθήσετε.

Πώς μπορεί να γίνει ευκολότερη η δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία

Οι δίαιτες απώλειας βάρους που περιλαμβάνουν νηστεία (δηλαδή κάποιες μέρες και ώρες μέσα στην ημέρα που δεν τρώτε τίποτα και κάποιες άλλες που τρώτε προσεκτικά) βασίζονται σε ένα σχέδιο διατροφής που είναι αρκετά διαδεδομένο. Δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία κάνουν κορυφαίοι αθλητές, διασημότητες που προετοιμάζονται για ρόλους, αλλά και οποιοσδήποτε θέλει να χάσει μερικά κιλά. Και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας τύπος ειδικού φαγητού, ούτε δύσκολες οδηγίες για να δεσμευτείτε. Απλά τρώτε ή δεν τρώτε σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή ψυχική πειθαρχία.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να την ακολουθήσουν. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους πίσω από αυτό είναι το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προσαρμογή σε αυτήν τη διατροφή όταν την ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι υπάρχει ένα απλό τέχνασμα σε αυτό: έχει να κάνει με τον κιρκαδικό ρυθμό.

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι θεωρείται το “εσωτερικό ρολόι” του σώματός μας και βασικός του σκοπός είναι να μας βοηθάει να κοιμόμαστε τις σωστές ώρες. Αλλά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά!

Η διαλείπουσα νηστεία για πολλές εβδομάδες προφανώς θα σας έκανε να πεινάτε και ακόμη και οι άνθρωποι που την κάνουν για αρκετούς μήνες εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με αυτό. Ωστόσο, μια νέα μελέτη του Χάρβαρντ επεσήμανε ότι μπορεί να μην φταίει το χρονικό διάστημα που δεν τρώτε, αλλά ο χρόνος που επιλέγετε να μην φάτε.

Με απλά λόγια, μπορείτε να κάνετε τη διαλείπουσα νηστεία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική επιλέγοντας απλώς να τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να νηστεύετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πρέπει ούτως ή άλλως να ξεκουράζεστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Χάρβαρντ το αποκαλεί “προσέγγιση κιρκαδικού ρυθμού”. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μετατοπίστε τον χρόνο που τρώτε από τις 7 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και μετά μην τρώτε τίποτα μέχρι να πέσετε για ύπνο το βράδυ. Θα σας βοηθήσει επίσης να κοιμάστε νωρίτερα από ό,τι συνήθως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.