ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με αυτό το φρούτο θα πείτε «τέλος» στις δερματικές αλλεργίες

Με αυτό το φρούτο θα πείτε «τέλος» στις δερματικές αλλεργίες

Με τον όρο δερματικές αλλεργίες αναφερόμαστε στην εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων από το δέρμα, το οποίο αποτελεί μάλλον το πιο συχνό όργανο εμφάνισης αλλεργίας.

Πρακτικά, οποιαδήποτε αλλεργία -με εξαίρεση ίσως την αναπνευστική αλλεργία- μπορεί να εκδηλωθεί είτε αποκλειστικά ως δερματική αλλεργία είτε με συνδυασμό συμπτωμάτων από το δέρμα και από άλλα όργανα. Οι δερματικές αλλεργίες περιλαμβάνουν την κνίδωση, το βρεφικό έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, την αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής και το αγγειοοίδημα χωρίς κνίδωση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, τα σμέουρα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με τις δερματικές αλλεργίες. Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο μια διατροφή πλούσια σε μαύρα σμέουρα κατάφερε να μειώσει τη φλεγμονή λόγω εξ επαφής υπερευαισθησίας στο δέρμα πειραματόζωων, η οποία ευθύνεται και για την ερυθρότητα της επιδερμίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές χώρισαν ποντίκια σε δύο ομάδες, στις οποίες παρείχαν την ίδια τροφή, με μόνη διαφορά την προσθήκη μαύρων σμέουρων στην πειραματική ομάδα. Τρεις εβδομάδες μετά εξέθεσαν το ένα αφτί κάθε ποντικιού σε ερεθιστικούς παράγοντες που τους προκάλεσαν δερματίτιδα εξ επαφής. Η μέτρηση της μείωσης του οιδήματος ήταν αποκαλυπτική, αφού στα ποντίκια που κατανάλωναν μαύρα σμέουρα το οίδημα μειώθηκε αισθητά, σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.