ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο καφές μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις στο γυμναστήριο

Ο καφές μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις στο γυμναστήριο

Σύμφωνα με έρευνα του Μπρούνο Γκουαλάνο, καθηγητή φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, η καφεΐνη, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις μας στη γυμναστική.

Βελτιώνει την αντοχή και μας χαρίζει περισσότερη ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γκουαλάνο, χώρισε 40 ποδηλάτες σε τρεις ομάδες κι έδωσε στη μία ένα χάπι καφεΐνης που αντιστοιχούσε περίπου σε 4 κούπες καφέ, στην άλλη ένα χάπι placebo, δηλαδή ένα χάπι που στην ουσία δεν είχε καμία θεραπευτική ιδιότητα και στην τελευταία δεν έδωσε τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια τους ζήτησε να κάνουν ποδήλατο όσο πιο έντονα μπορούσαν έως ότου κάψουν 450 θερμίδες. Με το πείραμα αυτό μπόρεσε έτσι ο Γκουαλάνο να δει ακριβώς την επιρροή που έχει στον οργανισμό η καφεΐνη, με την πρώτη ομάδα να έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα κατά 2,2% σε σχέση με την δεύτερη και κατά 3,3% σε σχέση με την τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.