ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δώστε προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Δώστε προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα τροφίμων τα οποία περιέχουν θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα στη μάχη της μείωσης της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Δαμάσκηνα

Περιέχουν φαινόλες, που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού, διατηρώντας τα υγιή κύτταρα ασφαλή. Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα δαμάσκηνα είναι σε τόσο υψηλά ποσοστά, όπως και στα μύρτιλα, ενώ όσο πιο σκούρα είναι, τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά έχουν.

Ξινό λάχανο

Ή αλλιώς σουκρούτ, γαλλιστί, ή ζάουερκράουτ, στα γερμανικά. Πωλείται σε βαζάκια και περιέχει μεγάλες ποσότητες γλυκοσινολικών, που εμποδίζουν την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και αυτόν του μαστού. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, όσο έτρωγαν ξινό λάχανο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα είχαν 72% μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Ντομάτες

Είναι διάσημες για το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, και μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σε μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αποδείχτηκε πως εκείνοι που κατανάλωσαν μεγαλύτερες ποσότητες ντομάτας, μείωσαν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Μπρόκολο

Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτοθρεπτικά, τα οποία σταματούν την εξάπλωση του καρκίνου, όπως και εμποδίζουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων, ενώ μπορούν να αλλάξουν και τον μεταβολισμό των οιστρογόνων, βοηθώντας την παραγωγή εκείνων που δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Σκόρδο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πηγή σουλφιδίων και αλλυλίου, χημικές ενώσεις που, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, αλλάζουν τη διαδικασία με την οποία ένα υγιές κύτταρο μετατρέπεται σε καρκινικό. Επιπλέον, άλλες έρευνες έχουν συνδέσει τα θρεπτικά συστατικά του σκόρδου με τη μείωση της ταχύτητας εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.