ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φύτρο αλφάλφα. Ένας άγνωστος «θησαυρός» για την υγεία

Φύτρο αλφάλφα. Ένας άγνωστος «θησαυρός» για την υγεία

Το αλφάλφα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας, ωστόσο πρόκειται για ένα τρόφιμο που θα μπορούσε να μπει στην κατηγορία των superfoods, αφού έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Πρόκειται για ένα είδος τριφυλλιού, με καταγωγή από την Ασία, με τις φύτρες του να είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Κ, φυλλικού οξέως και μαγγανίου. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Το αλφάλφα είναι κυρίως γνωστό για τη δράση του στη μείωση της χοληστερόλης. Παράλληλα, η κατανάλωσή του παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέχει και φυτοοιστρογόνα, τα οποία προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις και οι εφιδρώσεις. Στην ελληνική αγορά είναι πιο εύκολο να βρούμε αλφάλφα σε σκόνη, στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και στα ράφια με τα superfoods.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.