ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φραγκόσυκων που δεν γνωρίζετε

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φραγκόσυκων που δεν γνωρίζετε

Τα φραγκόσυκα, ή αλλιώς ινδιάνικα σύκα, είναι φρούτα που απαιτούν αρκετό χρόνο για να καθαριστούν εξαιτίας των λεπτών αγκαθιών που περιβάλλουν τη φλούδα τους, αλλά τόσο η γεύση τους και η θρεπτική αξία τους θα σας αποζημιώσουν.

Η φραγκοσυκιά, που έλκει την καταγωγή της από το Μεξικό, φυτρώνει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι καρποί της έχουν μεγάλη θρεπτική αξία εξαιτίας των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Έχουν, επίσης, εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Από τη διατροφική ανάλυση φαίνεται ότι τα φραγκόσυκα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, δεν έχουν χοληστερόλη και ζάχαρη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε νάτριο είναι πολύ χαμηλή. Επιπλέον, έχουν υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών, που δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο, αλλά και σε διάφορους ιστούς και όργανα, όπως στις αρτηρίες, τα νεύρα, στους οφθαλμούς και τις αρθρώσεις.

Τα φραγκόσυκα εξαιτίας των φυτικών ινών και της πηκτίνης που περιέχουν μπορούν να μειώσουν τη γλυκόζη του αίματος, μειώνοντας την απορρόφηση του σακχάρου στο στομάχι και στο έντερο. Χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για τη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της χοληστερόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, με την κατανάλωσή τους μειώνονται συμπτώματα του όπως η ναυτία, η ανορεξία και η ξηροστομία. Ωστόσο, δεν φαίνεται να βοηθούν σε συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, η ζάλη και η διάρροια. Δυναμώνουν, πάντως, το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.