ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αγαπάς τα ζυμαρικά; Αυτά είναι τα πιο υγιεινά είδη

Αγαπάς τα ζυμαρικά; Αυτά είναι τα πιο υγιεινά είδη

Η κατανάλωση ζυμαρικών είναι μεγάλη στη χώρα μας, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί κατά μέσο όρο οι Έλληνες τρώνε εννέα κιλά το χρόνο, ανά άτομο.

Τα ζυμαρικά θεωρούνται αγαπημένο φαγητό για πολλούς, ενώ είναι και εύκολα στην παρασκευή τους. Λόγω της μεγάλης ζήτησης πολλές εταιρίες παρασκευάζουν πλέον ζυμαρικά με εναλλακτικά υλικά, αλλά και χωρίς γλουτένη. Εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο υγιεινά είδη ζυμαρικών, που μπορείς να βάζεις συχνά στο πιάτο σου…

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: Είναι ιδανικά για όσους δεν πρέπει να ακολουθούν διατροφή που απαγορεύει τη γλουτένη, ενώ είναι τόσο διαδεδομένα ώστε τα βρίσκεις σχεδόν σε κάθε σχήμα, για να μπορείς να φτιάξεις ό,τι συνταγή επιθυμείς. Συγκρινόμενα με τα ζυμαρικά που φτιάχνονται με σιμιγδάλι, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης περιέχουν 5γρ. περισσότερες φυτικές ίνες και έχουν 1 επιπλέον γραμμάριο πρωτεΐνης. Επίσης, έχουν πυκνότερη υφή.

Ζυμαρικά από ρεβίθια: Τα ζυμαρικά από όσπρια κερδίζουν συνεχώς έδαφος μεταξύ όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν γλουτένη. Σε σχέση με τα κλασικά ζυμαρικά έχουν διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης, περισσότερο από το διπλάσιο των φυτικών ινών και 30% λιγότερους καθαρούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, χρειάζονται προσοχή κατά το βράσιμό τους.

Ζυμαρικά από αρχαίους σπόρους: Τα ζυμαρικά από ζέα ή κινόα προσφέρουν περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης περισσότερα εν συγκρίσει με τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Είναι ελαφρώς πιο σκληρά, αλλά κατά τα άλλα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε όλες τις συνταγές ζυμαρικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζυμαρικά σιταράκι ή κόνιακ: Φτιάχνονται στην Ιαπωνία από την ομώνυμη ρίζα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή μεταξύ όσων κάνουν δίαιτα και προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν και αποφεύγουν τους υδατάνθρακες. Η κάθε μερίδα περιέχει περίπου 5γρ. υδατανθράκων. Επιπλέον, δεν έχουν γλουτένη κι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, που σε βοηθούν να αισθάνεσαι χορτάτος για περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.