Αυτή είναι η τροφή που σου προσφέρει το διπλάσιο κάλιο από μία μπανάνα

Αυτή είναι η τροφή που σου προσφέρει το διπλάσιο κάλιο από μία μπανάνα

Η μπανάνα είναι το κορυφαίο φρούτο που προτείνουν άπαντες για την πρόληψη καλίου, όμως υπάρχει μία τροφή που είναι η πραγματική βασίλισσα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Μία από αυτές είναι και οι βασιλικοί χουρμάδες! Τέσσερις χουρμάδες περιέχουν περίπου διπλάσια ποσότητα καλίου από μία μικρή μπανάνα! Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς, των νεφρών και πολλών άλλων οργάνων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology, η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης καλίου περί 1.640mg μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 21%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χουρμάδες περιέχουν επίσης κάλιο και φώσφορο, που είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η αλήθεια είναι ότι περιέχουν και μεγάλη ποσότητα σακχάρων. Αυτό δεν θα πρέπει να σε τρομάζει όμως γιατί πρόκειται για φυσικά σάκχαρα και όχι επεξεργασμένη ζάχαρη σαν και αυτή που έχει για παράδειγμα μια μπάρα σοκολάτα. Καλό θα είναι βέβαια να καταναλώνονται με μέτρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.