Ιχθυέλαια: Αυτοί είναι οι κίνδυνοι για την υγεία που δημιουργεί η υπερβολική πρόληψή τους

Ιχθυέλαια: Αυτοί είναι οι κίνδυνοι για την υγεία που δημιουργεί η υπερβολική πρόληψή τους

Το ιχθυέλαιο προέρχεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών και είναι μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Το μουρουνέλαιο θεωρείται κι αυτό ιχθυέλαιο, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από το συκώτι των ψαριών. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3, ενώ παράλληλα περιέχει βιταμίνες A και D. Τόσο το ιχθυέλαιο όσο και το μουρουνέλαιο συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, των αρθρώσεων, του εγκεφάλου και των ματιών, ωστόσο η υπερβολική πρόληψή τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον οργανισμό.

Υπόταση: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν την πίεση του αίματος, Ακόμα και για τους υπερτασικούς όμως υπάρχει κίνδυνος, καθώς τα ιχθυέλαια αντιδρούν με κάποια φάρμακα αντιμετώπισης της υψηλής πίεσης.

Ανεβασμένο σάκχαρο: Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών μπορεί να αυξήσει την παραγωγή γλυκόζης, το οποίο με τη σειρά του ανεβάζει το σάκχαρο.

Αιμορραγία: Τα ιχθυέλαια μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στα ούλα και αιμορραγία από τη μύτη.

Διάρροια: Πρόκειται για συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια. Εάν έχετε αυτό το σύμπτωμα, μειώστε τη δόση και λαμβάνετε τα ιχθυέλαια μαζί με τα γεύματα.

Αύξηση βάρους: Τα ιχθυέλαια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες και μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, δυσπεψία ή καούρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αϋπνία: Μελέτη σε άτομα με ιστορικό κατάθλιψης έδειξε ότι η λήψη μεγάλων ποσοτήτων ιχθυελαίων προκάλεσε αϋπνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.