ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο καιρό διατηρείται το βούτυρο εκτός ψυγείου;

Πόσο καιρό διατηρείται το βούτυρο εκτός ψυγείου;

Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το φρέσκο γάλα, η κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, αν αφεθούν για πολλή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου θα αρχίσουν να χαλάνε.

Το βούτυρο ωστόσο, μπορεί να φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος αλλά η υψηλή του περιεκτικότητα σε λιπαρά και η χαμηλή του περιεκτικότητα σε νερό το καθιστούν λιγότερο ευπαθές στο να χαλάσει, όταν βρεθεί εκτός ψυγείου αποβραδίς ή ακόμη και για λίγες μέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με άλλα λόγια, το βούτυρο θα μπορούσε να μείνει και εκτός ψυγείου για λίγες μέρες. Βέβαια, ιδανικά θα πρέπει να μην είναι μεγάλη ποσότητα, αλλά όση μπορούμε να καταναλώσουμε σε διάστημα λίγων ημερών και το βούτυρο θα πρέπει να φυλάσσεται στον πάγκο σωστά καλυμμένο, ώστε να μην εκτίθεται σε αέρα και φως, αλλά και μακριά από υψηλές θερμοκρασίες (όπως κοντά στην κουζίνα), όπου μπορεί να λιώσει. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σκεύη φύλαξης για βούτυρο, γνωστά και ως βουτυριέρες, όπου μπορούμε να το τοποθετήσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.