ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αβοκάντο το… θαυματουργό: Οι δύο μύθοι που καταρρίπτουν οι ειδικοί

Αβοκάντο το… θαυματουργό: Οι δύο μύθοι που καταρρίπτουν οι ειδικοί

Τα αβοκάντο όπως όλοι γνωρίζουμε, με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και μεγαλύτερη διατροφική τάση καθώς είναι πολύ θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν νομίζατε, λοιπόν, ότι τα γνωρίζατε όλα για το αγαπημένο σας φρούτο οι ειδικοί έρχονται να καταρρίψουν δύο μύθους σχετικά με αυτό, αποδεικνύοντάς σας γιατί και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

Δεν μπορείτε να παγώσετε τα αβοκάντο

Μήπως κάνετε σπάταλη χρήση των αβοκάντο, πετώντας κομμάτια που δεν θέλετε να φάτε ή να χρησιμοποιήσετε άλλο, επειδή πιστεύατε ότι δεν μπορείτε να τα καταψύξετε; Μάθετε, λοιπόν, ότι τα αβοκάντο καταψύχονται και μάλιστα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή με ένα μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και τοποθετήστε σε μια σακούλα τροφίμων, βγάζοντας όλον τον αέρα. Για να προσθέσετε μια υπέροχα πλούσια και κρεμώδη υφή σε smoothies, παγώστε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ σας όπως είναι.

Εάν σκοπεύετε να μαγειρέψετε κάτι με αυτό ή να το σερβίρετε ωμό, απλώς τοποθετήστε το κατεψυγμένο αβοκάντο στο ψυγείο την προηγούμενη ημέρα, ώστε να ξεπαγώνει σταδιακά.

Τα αβοκάντο παχαίνουν

Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερο λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παχαίνουν. Η συντριπτική πλειονότητα του λίπους στα αβοκάντο είναι «καλό λίπος», το οποίο βοηθά στην αύξηση της πρόσληψης διαιτητικού λίπους χωρίς να αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Τα καλά λίπη βοηθούν, επίσης, το σώμα να απορροφήσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες A, D, E και K, και τα αβοκάντο μας δίνουν, επίσης, απαραίτητα λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.