ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το έξυπνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο

Το έξυπνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο

Το να χάσεις κιλά είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερο από το να τα πάρεις. Συνήθως για να πάρεις κιλά, κάθεσαι και τρως ότι θέλεις. Για να χάσεις, πρέπει να συνδυάσεις άσκηση με διατροφή.

Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει κι ένας άλλος παράξενος τρόπος για να τρώμε λιγότερο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα, όταν κάποιος τρώει στο σκοτάδι, δεν βλέπει το φαγητό με συνέπεια να μην εκκρίνονται σάλια και γαστρικά υγρά, κάνοντας δυσκολότερη την κατανάλωση φαγητού.

Σε δείγμα 90 ανθρώπων, οι 50 είχαν τα μάτια δεμένα και οι 40 όχι. Οι συμμετέχοντες δεν είχαν φάει τίποτα δυο ώρες πριν από το πείραμα, έπρεπε να φάει από τρία μπολ με συγκεκριμένη ποσότητα. Τα μπολ είχαν παγωτό κεράσι, καραμέλα και βανίλια. Ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν 15 λεπτά.

Μετά το πέρας των 15 λεπτών, οι ερευνητές μέτρησαν την ποσότητα παγωτού που είχε φάει ο καθένας και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο πίστευαν ότι είχαν φάει. Στο γκρουπ των ανθρώπων που μπορούσε να δει, οι συμμετέχοντες έφαγαν κατά μέσο όρο 116 γραμμάρια, ενώ στο γκρουπ εκείνων που δεν έβλεπαν, είχαν φάει κατά μέσο όρο 105 γραμμάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά, η οπτική αποστέρηση αυξάνει την ποσότητα που νομίζουμε πως καταναλώνουμε αξιοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρά αναμνήσεις και προσδοκίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.