ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μάθετε όλα τα είδη των superfoods αλλά και ποιό είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός!

Μάθετε όλα τα είδη των superfoods αλλά και ποιό είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός!

Ο όρος «υπερ-τροφές» αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, ισχυρών αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών, σε μικρό όγκο τροφίμου και έχουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, τα οποία πιστοποιούνται από κλινικές μελέτες.

Σήμερα, τα τρόφιμα είναι λιγότερο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με το παρελθόν (π.χ. το 1950) και αυτό έχει κυρίως να κάνει με τις αλλαγές στον τρόπο καλλιέργειας και τις χρησιμοποιούμενες ποικιλίες. Αλλαγές που «συμβιβάζονται» με τη μείωση της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, με αντάλλαγμα μια καλύτερη απόδοση… Το σίγουρο είναι ότι η αύξηση του πληθυσμού έχει επιφέρει σήμερα πάνω από 3 δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού να υποσιτίζονται.

Cranberries

Έχουν ισχυρό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο και έχει μελετηθεί ο ρόλος τους κυρίως στην προστασία του ουροποιητικού ενάντια στις λοιμώξεις. Μάλιστα φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης σε άτομα που ήδη έχουν προσβληθεί μία φορά.

Blueberries

Είναι το γνωστό μας μύρτιλλο, δηλαδή πρόκειται για μπλε μούρα με αυξημένη περιεκτικότα σε ανθοκυανίνες που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η δράση τους εστιάζει στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά και στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και της μνήμης λόγω αυτών των αντιοξειδωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.