Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στη διαχείριση του άγχους

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στη διαχείριση του άγχους

Σύμφωνα με τους ειδικούς σημαντική συμβολή για τη διαχείριση του στρες, είναι η κατάλληλη διατροφή.

Δείτε 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το στρες:

Αβοκάντο:

Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τη φλεγμονή στον οργανισμό, αλλά και σε πολλές ακόμη αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Τα υγιεινά λιπαρά του αβοκάντο βοηθούν την καλή αιμάτωση του εγκεφάλου και συνδέονται με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μαύρη σοκολάτα:

Η μαύρη σοκολάτα έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης (μια χημική ουσία υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης). Είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο μειώνει το άγχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε αλόγιστα σοκολάτα, αλλά ένα μικρό κομμάτι με 70-85% κακάο μπορεί να σας κάνει καλό.

Κάσιους:

Οι νόστιμοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ένα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του στρες από τον εγκέφαλο. Έχει βρεθεί ότι άτομα με χρόνιο στρες εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης όταν λαμβάνουν συμπληρώματα ψευδαργύρου.

Γκρέιπφρουτ:

Τα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, καθώς και τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του στρες. Αν δεν σας αρέσει το γκρέιπφρουτ, δοκιμάστε πορτοκάλια ή πιπεριές, που είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά:

Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, είναι πλούσια σε φολικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σεροτονίνης. Τα σπαράγγια περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα αυτής της υδατοδιαλυτής βιταμίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.