ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι 5 τροφές που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Αυτές είναι οι 5 τροφές που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Απλές αλλαγές στην διατροφή σας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας. Εκτός από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τακτικά συγκεκριμένες τροφές για να είστε υγιείς.

Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα αποτελούν µία ανεξάντλητη πηγή αυτοσυντηρούµενων κυττάρων, µε δυνατότητα αυτοανανέωσης και διατήρησης του όγκου.

Υποστηρίζουν τη διαδικασία της καρκινογένεσης και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του καρκίνου, την αντίσταση στα φάρμακα και την επανεμφάνιση μετά από θεραπεία.

Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι παρακάτω τροφές μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου.

Μωβ πατάτες: Βρέθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μίας μωβ πατάτας (είναι γνωστές και ως πατάτες Περού) επί μία εβδομάδα μπλοκάρει τα επιβλαβή βλαστικά κύτταρα που προκαλούν καρκίνο του ορθού. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανέφεραν ότι η βιοδραστική ανθοκυανίνη τους βοηθά στη μείωση των όγκων και της επιθετικότητας των καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο τσάι: Ερευνητές Κινεζικών Πανεπιστημίων διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα. Συγκεκριμένα, η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG), μία ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, προκαλεί την «αυτοκτονία» των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την ανάπτυξη των βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 50%.

Τσάι μάτσα: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Salford, στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι το τσάι μάτσα σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και ειδικά αυτά του καρκίνου του μαστού.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Ισπανική μελέτη έδειξε ότι οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν έως και κατά 68% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μείωσε επίσης την ανάπτυξη όγκων σε πειραματόζωα που είχαν ήδη προσβληθεί από καρκίνο.

Καρύδια: Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και βελτιώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των πασχόντων. Οι ερευνητές από τη Νότια Κορέα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε εκχύλισμα καρυδιού καθημερινά επί μία εβδομάδα συνέβαλε στη μείωση της ανάπτυξης βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 86%. Τα καρύδια περιέχουν βιοδραστικά συστατικά όπως γαλλικό οξύ, χλωρογενικό οξύ και ελλαγικό οξύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.