Να πως πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση λίπους

Να πως πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση λίπους

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού που θα βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης των θερμίδων μέχρι και 60%. Με αυτήν τη τεχνική, το ρύζι μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο το οποίο δεν επιτρέπει την είσοδο των σακχάρων και του αμύλου στο αίμα.

Η σημασία αυτής της διαδικασίας είναι μεγάλη, καθώς το άμυλο μετατρέπεται, με τη σειρά του, σε γλυκόζη η οποία αποθηκεύεται στον οργανισμό με τη μορφή λίπους. Το ανθεκτικό άμυλο, συντελεί στην καύση του λίπους και την αποβολή των τοξινών.

Πως θα μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση του λίπους

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό για βράσιμο, όπως θα κάνατε κανονικά για να μαγειρέψετε το ρύζι. Όταν βράσει το νερό βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως στο νερό.

Έπειτα, προσθέστε το ρύζι και βράστε το μέχρι να είναι έτοιμο. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το είδος του ρυζιού.

Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο και περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες πριν το καταναλώσετε. Με αυτόν το τρόπο, αυξάνετε την περιεκτικότητα του ρυζιού σε ανθεκτικό άμυλο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μπορείτε, επίσης, να το ξαναζεστάνετε χωρίς να χάσει τα οφέλη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι το ρύζι πρέπει να μπει αμέσως στο ψυγείο όταν αρχίσει να κρυώνει διότι υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων που με την επαναθέρμανση, πολλαπλασιάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.