ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόβλημα αϋπνίας: Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα

Πρόβλημα αϋπνίας: Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα

Κατά καιρούς όλοι οι άνθρωποι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με προβλήματα αϋπνίας ή υπερέντασης, όμως μερικά ροφήματα μπορούν να δώσουν λύση.

Αν τρως το βράδυ θα πρέπει να καταναλώνεις ένα γεύμα ελαφρύ και σίγουρα να περιμένεις τουλάχιστον μια ώρα πριν ξαπλώσεις.

Ήξερες εσύ πως υπάρχουν συγκεκριμένα ροφήματα που βοηθούν να ηρεμήσεις και να αποκοιμηθείς πιο εύκολα; Κι όμως! Ένα από αυτά είναι και το ζεστό γάλα αλλά και ο χυμός κεράσι!

Αναλυτικά:

Χυμός κεράσι: Εκτός από την υπέροχη γεύση τους τα κεράσια είναι διαδεδομένα και για τα οφέλη τους. Σύμφωνα με το healthline, τα κεράσια έχουν μια ουσία η οποία ονομάζεται τρυπτοφάνη. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτά τα φρούτα βοηθούν στον ύπνο είναι η ουσία αυτή. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ και συσχετίζεται με την μελατονίνη η οποία βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου.

Ζεστό Γάλα: Για τον ίδιο λόγο όπως και ο χυμός κεράσι, μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα. Η τρυπτοφάνη αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και κατά συνέπεια αυξάνονται τα επίπεδα μελατονίνης.

Χαμομήλι: Έρευνες δείχνουν ότι το χαμομήλι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Μια μελέτη σε 60 ενήλικες διαπίστωσε ότι η λήψη 400 mg εκχυλίσματος χαμομηλιού για 28 συνεχόμενες ημέρες βελτίωσε με ασφάλεια την ποιότητα ύπνου.

Τσάι μέντας: Η μέντα χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και χρόνια. Το τσάι πιστεύεται ότι έχει αντιιικές, αντιμικροβιακές, ακόμη και αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.