ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποια είναι τα πιο υγιεινά λάδια εκτός από το ελαιόλαδο

Ποια είναι τα πιο υγιεινά λάδια εκτός από το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο, είναι ένας δυνατός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς μας. Δεν είναι όμως το μόνο υγιεινό λάδι που μπορούμε να επιλέξουμε.

Δείτε κάποια ακόμη είδη λαδιού με μοναδικά οφέλη για την υγεία και την επιδερμίδα:

Σησαμέλαιο: Φυτικό έλαιο που παράγεται από τους σπόρους του σουσαμιού. Συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και του ηλιακού εγκαύματος. Τα μοναδικά αντιοξειδωτικά που περιέχει, σε συνδυασμό με τις λιγνίνες, βοηθούν στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και παράλληλα μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL). Η επάλειψη μικρής ποσότητας του ελαίου στην επιδερμίδα μειώνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, πρέπει όμως να συνδυάζεται πάντα με αντηλιακό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σησαμέλαιο για το μαγείρεμα σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά ή για τα ψητά λαχανικά.

Λάδι αβοκάντο: Προστατεύει τις αρθρώσεις και χαρίζει απαλότητα στο δέρμα. Το λάδι αβοκάντο, όπως και το ελαιόλαδο, παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) με αντιφλεγμονώδη δράση, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Σε συνδυασμό με το λάδι από σόγια σε μορφή κάψουλας, φαίνεται να μειώνει τον οξύ πόνο στις αρθρώσεις. Είναι επίσης ιδανικό για την αντιμετώπιση της ξηρότητας του δέρματος.

Καρυδέλαιο: Όπως και το ιχθυέλαιο, το καρυδέλαιο είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Πιο συγκεκριμένα, το α-λινολενικύ οξύ (ALA) που περιέχει αποτελεί δομικό λίθο για τα ωφέλιμα λιπίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν ότι το καρυδέλαιο βοηθά επίσης τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το στρες και να διατηρήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στα όρια του φυσιολογικού. Πρέπει πάντα να καταναλώνεται ωμό, καθώς η θερμότητα εξαλείφει τη θρεπτική του αξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.