ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φούσκωμα στην κοιλιά: Αίτια και τι να φάτε για να σας περάσει

Φούσκωμα στην κοιλιά: Αίτια και τι να φάτε για να σας περάσει

Το κοιλιακό φούσκωμα είναι γνωστό και ως πρήξιμο ή τυμπανισμός.

Τα πλέον συνήθη αίτια για το φούσκωμα στην κοιλιά περιλαμβάνουν:

  • Κατάποση αέρα λόγω άγχους ή στρες
  • Υπερβολική συσσώρευση αερίων στο έντερο
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • Δυσανεξία στην λακτόζη και άλλες τροφικές δυσανεξίες
  • Υπερκατανάλωση τροφής
  • Απόφραξη του εντέρου
  • Βακτηριακή υπανάπτυξη στο λεπτό έντερο

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να νιώθουμε ότι πεινάμε κανονικά, αλλά το ενοχλητικό αυτό “φούσκωμα” μας χαλάει τη διάθεση και δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε:

Λιναρόσπορος

Όταν οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα γίνονται λιγότερο συχνές, μπορεί να έχετε λίγη δυσκοιλιότητα. Αλλά ο λιναρόσπορος μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Οι μικροσκοπικοί αυτοί σπόροι είναι ιδιαίτερα καλοί, επειδή είναι πλούσιοι σε αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Τσάι μέντας

Η μέντα υπήρξε το επίκεντρο πολλαπλών επιστημονικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές από αυτές αποδείχτηκε ότι χαλαρώνει του μυς στον εντερικό σωλήνα και μειώνει την δυσφορία που προκαλείται από αέρια, τα οποία ενδεχομένως έχουν παγιδευτεί στο παχύ έντερο και σας φουσκώνουν.

Μαραθόσπορος

Αν έχετε φάει ποτέ σε ένα ινδικό εστιατόριο, γνωρίζετε ότι πολλά από αυτά προσφέρουν ένα μικρό μπολ με σπόρους μάραθου μετά το γεύμα. Ο μάραθος χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες πεπτικό βοήθημα. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πεπτικών ενζύμων και στην βέλτιστη κινητικότητα του εντέρου σας. Επίσης, μειώνει την παλινδρόμηση, τα αέρια και το φούσκωμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Sciences and Nutrition.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.