Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό η χορτοφαγική διατροφή

Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό η χορτοφαγική διατροφή

Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο από αυτούς που καταναλώνουν κρέας.

Η υγιεινή διατροφή, όπως η χορτοφαγική, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά και στην διατήρησή του σε βάθος χρόνου. Όσοι δεν ακολουθούν κάποια χορτοφαγική διατροφή ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι παχύσαρκοι.

​Εξάλλου και αυτή η διατροφή κρύβει τους δικούς της κινδύνους, όπως είναι η έλλειψη σιδήρου.

Δείτε τα βασικά συμπεράσματα των μελετών αναφορικά με τα οφέλη που απολαμβάνουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες:

Χαμηλή πίεση αίματος

Μικρότερος κίνδυνος θανάτου: Όλα τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στο κρέας, καθώς και η χοληστερόλη μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες, όμως με μια πιο προσεχτική διατροφή ο κίνδυνος μειώνεται.

Καλύτερη διάθεση: Η υγιεινή διατροφή βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης.

Μείωση των πιθανοτήτων για ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Χαμηλός κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου: Αφορά κυρίως τις γυναίκες και τον καρκίνο του μαστού.

Διατήρηση χαμηλών επιπέδων του σακχάρου αίματος: Η υγιεινή διατροφή δεν θεραπεύει την πάθηση αλλά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καθώς και να διατηρήσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Αποφυγή της παχυσαρκίας: Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και του δείκτη μάζας του σώματός σας (ΔΜΣ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.