Η συνήθεια στο πρωινό που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να γεμίσετε ενέργεια

Η συνήθεια στο πρωινό που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να γεμίσετε ενέργεια

Η τροφοδότηση με ενέργεια του οργανισμού μας μετά από 8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητη και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι αν προσθέσουμε πρωτεΐνη στο πρωινό μας θα καταφέρουμε να μειώσουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε μέσα στην υπόλοιπη ημέρα και να διατηρήσουμε το σύνολο των θερμίδων σε ένα επίπεδο που θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά και να χτίσουμε κορμί.

Τα ωφέλη από τις πρωτείνες στο πρώτο μας γεύμα είναι πολλά, δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Η κατανάλωση ενός χορταστικού πρωινού βοηθάει τον οργανισμό μας να καίει θερμίδες μέσα στην ημέρα. Ειδικά η πρωτεΐνη στο πρωινό μεγιστοποιεί τις καύσεις του οργανισμού σας, ενισχύοντας τη μυϊκή σας μάζα.

Κρατάει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά μέσα στην ημέρα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στις δίαιτες με λίγες θερμίδες είναι ότι πέφτει το επίπεδο του σακχάρου μας και για αυτό έχουμε την έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό η κάποιο σνάκ. Η πρωτεΐνη παρατηρήθηκε ότι διατηρεί το επίπεδο του σακχάρου μας σταθερό για περισσότερο από 8 ώρες.

Μειώνει το αίσθημα της πείνας

Πόσες φορές φάγαμε κάτι γλυκό για πρωινό όπως κρουασάν ή κέικ ή μπισκότα και μετά από λίγο πεινούσατε; Αν προσθέσουμε πρωτεΐνη στο πρώτο μας γεύμα το αίσθημα του κορεσμού στον οργανισμό μας μένει για αρκετές ώρες και έτσι αποφεύγουμε πρόσθετες θερμίδες από διάφορα σνακ.

Πως θα προσθέσετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Οι τροφές που θα εμπλουτίσουν το πρωινό σας με πρωτεΐνη είναι οι εξής:

  • Γιαούρτι
  • Κεφίρ
  • Ξηροί καρποί
  • Βρώμη
  • Αυγά
  • Μανιτάρια
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.