Αυτές είναι οι τρεις τροφές που βελτιώνουν τη διάθεσή σας

Αυτές είναι οι τρεις τροφές που βελτιώνουν τη διάθεσή σας

Κατά τους χειμερινούς μήνες η διάθεσή μας πέφτει αισθητά, όπως και η ενέργειάς μας, κάτι που προέρχεται από την έλλειψη ήλιου στην καθημερινότητά μας.

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την υγεία σας θα πρέπει να στραφείτε στην διατροφή και στην κουζίνα σας.

Να ποιες τροφές θα πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για μέγιστη ενέργεια και απίστευτα καλή διάθεση:

1. Κολοκύθα
“Είναι υψηλή σε ένα μοναδικό συνδυασμό σεληνίου, ψευδαργύρου και βιταμίνης C”, λέει. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να συμβάλουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και κυρίως της σεροτονίνης και της μελατονίνης, αλλά και των θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες εκτοξεύονται λόγω του ψυχρότερου καιρού, προκαλώντας διαταραγμένο ύπνο και χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας. Βρες ΕΔΩ μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές με κολοκύθα.

2. Ροζ γκρέιπφρουτ
Όπως και όλα τα εσπεριδοειδή, είναι γεμάτο με βιταμίνη C – αλλά αν τρως μόνο τη ροζ σάρκα, σύμφωνα με τη Hailey, χάνεις πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Προτείνει λοιπόν να καταλανώνουμε και το λευκό πικρό τμήμα στο εσωτερικό της φλούδας, καθώς εκτός από το ότι περιέχει πλήθος φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, είναι αυτό που θα μάς δώσει την περισσότερη ενέργεια. “Η μοναδικότητά του σε σύγκριση με άλλα εσπεριδοειδή είναι ότι έχει υψηλή συγκέντρωση φυτοθρεπτικών συστατικών που ονομάζονται βιοφλαβινοειδή και τα οποία είναι φυτικά αντιφλεγμονώδη”, λέει η διατροφολόγος. Για να «καλύψεις» την πικρή του γεύση, απλά πρόσθεσέ το στα smoothies σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Παντζάρια
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της διατροφολόγου, όταν έχουμε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6, αισθανόμαστε κουρασμένοι, αλλά και ανήσυχοι. Τα παντζάρια είναι απίστευτα υψηλά στην εν λόγω βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του νευρικού συστήματος και στη σταθεροποίηση των επιπέδων ενέργειας. Μην στηρίζεσαι λοιπόν στον απογευματινό σου καφέ για ενέργεια και επίλεξε ένα γεύμα με παντζάρια ή τεύτλα για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.