ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να τρώτε ποτέ μόνοι σας

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να τρώτε ποτέ μόνοι σας

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι και περνούν πολλές ώρες με τον εαυτό τους και αναγκαστικά κάθονται μόνοι στο τραπέζι, κάτι που όμως σιγά σιγά τους σκοτώνει.

Μπορεί να ακούγεται μακάβριο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όμως ερευνητές από τη Βόρειο Κορέα. Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν πως εάν είσαι από αυτούς που προτιμούν να τρώνε μόνοι τους, έχεις αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο αποτελεί μια «ομπρέλα», που εμπεριέχει την υπέρταση, την αυξημένη κακή χοληστερίνη, τη μειωμένη καλή, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα οι άνδρες που τρώνε συχνά μόνοι τους διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο – με 45% υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας και 64% υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου από όσους δειπνούν μαζί με άλλους. Οι γυναίκες από την άλλη έχουν 29% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι ακριβώς σαφές ακόμη γιατί συμβαίνει αυτό. Άλλοι εικάζουν ότι οφείλεται στο αίσθημα θλίψης και το άγχος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως όταν τρώμε παρέα με άλλους τείνουμε να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές φαγητού. Όπως καταλαβαίνεις, η ανάγκη για επιπλέον έρευνα είναι επιτακτική. Όπως και να έχει, δεν βλάπτει να φας καμία μέρα με τους γονείς σου ή να καλέσεις έναν φίλο για δείπνο, για να έχεις παρέα και το κεφάλι σου ήσυχο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.