ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τροφές – «κλειδιά» με ελάχιστες θερμίδες για καθημερινή κατανάλωση

Τροφές – «κλειδιά» με ελάχιστες θερμίδες για καθημερινή κατανάλωση

Η θεωρία ότι ορισμένα τρόφιμα έχουν αρνητικό θερμιδικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της πεπτικής διαδικασίας από ό,τι προσφέρουν έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας μύθος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ορισμένα δεν είναι εξαιρετικά θρεπτικά ενώ, παράλληλα, έχουν απίστευτα χαμηλές θερμίδες.

Ο όρος τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες αναφέρεται στο γεγονός ότι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες για να αφομοιώσει μια τροφή από αυτές που η τελευταία περιέχει. Μπορεί, λοιπόν, Τα παρακάτω τρόφιμα να περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, όμως, η ενέργεια που καις για να την πέψη τους είναι μεγαλύτερη. Τα τρόφιμα, που προωθούνται ως τροφές με αρνητικές θερμίδες είναι συνήθως φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Ενδεικτικά:

Σέλινο: 14 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό

Καρότα: 52 θερμίδες ανά φλιτζάνι (130 γραμμάρια), 88% νερό

Μαρούλι: 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι (35 γραμμάρια), 95% νερό

Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (90 γραμμάρια), 89% νερό

Γκρέιπφρουτ: 69 θερμίδες ανά φλιτζάνι (230 γραμμάρια), 92% νερό

Ντομάτες: 32 θερμίδες ανά φλιτζάνι (180 γραμμάρια), 94% νερό

Αγγούρια: 8 θερμίδες ανά φλιτζάνι (50 γραμμάρια), 95% νερό

Καρπούζι: 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι (150 γραμμάρια), 91% νερό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μήλα: 53 θερμίδες ανά φλιτζάνι (110 γραμμάρια), 86% νερό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.