Tips για να τρώμε… χωρίς να παχαίνουμε, μοιράζεται γιατρός

Tips για να τρώμε… χωρίς να παχαίνουμε, μοιράζεται γιατρός

Γίνεται να τρώμε χωρίς να παχύνουμε; Ας δούμε τι εξηγεί η διδάκτωρ ιατρικών επιστημών, Ιρίνα Μπερεζνάια.

Πώς να τρώμε χωρίς να μην παίρνουμε κιλά, εξήγησε στο Sputnik η Ιρίνα Μπερεζνάια, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών, γαστρεντερολόγος και διατροφολόγος.

Σύμφωνα με την κα Μπερεζνάια, δεν επηρεάζουν την εμφάνιση των περιττών κιλών μόνο η ποιότητα και η ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος κατανάλωσης του φαγητού.

Οι άνθρωποι που τρώνε συγκεντρωμένοι, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από την τηλεόραση, το κινητό τους, τη δουλειά τους ή οτιδήποτε άλλο, δεν παίρνουν τόσο εύκολα κιλά.

Η κα Μπερεζνάια επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να τρώμε σε ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα και να αποφεύγουμε την κατανάλωση φαγητού μπροστά στην τηλεόραση ή κοντά σε οτιδήποτε μας αποσπά την προσοχή από το φαγητό, επειδή μπορεί να φάμε παραπάνω χωρίς να το καταλάβουμε.

«Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε τηλεόραση, δεν χρειάζεται να ακούτε μουσική. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνειδητοποιήσετε τη γοητεία του φαγητού, να πάρετε μια αίσθηση γεύσης, να απολαύσετε την ποιότητα του φαγητού και να το χαρείτε. Με αυτόν τον τρόπο, τρώτε πιο αργά και ακριβώς όσο χρειάζεστε» τόνισε η διατροφολόγος.

Παράλληλα, μας συμβουλεύει να μην τρώμε στον δρόμο, επειδή σε τέτοιες συνθήκες οι άνθρωποι δεν μασούν καλά τα τρόφιμα και καταπίνουν μεγάλα κομμάτια, γεγονός που προκαλεί αύξηση της πίεσης στο γαστρεντερικό σύστημα. Επιπλέον, τα σνακ στον δρόμο συχνά οδηγούν σε υπερκατανάλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εν κινήσει, χάνεται η αίσθηση του κορεσμού, οπότε μπορεί να φάτε πολύ περισσότερο απ’ όσο πρέπει» καταλήγει η κα Μπερεζνάια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.