Αυτό είναι το ελιξίριο της μακροζωίας που έπιναν το 19ο αιώνα – Δείτε πως να το φτιάξετε

Αυτό είναι το ελιξίριο της μακροζωίας που έπιναν το 19ο αιώνα – Δείτε πως να το φτιάξετε

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν εκατοντάδες μυστηριώδη μπουκαλάκια σε ένα εργοτάξιο της Νέας Υόρκης.

Ένα από αυτά, το επονομαζόμενο ελιξίριο της μακροζωίας, λέγεται πως μπορεί να ξεγελάσει τον ίδιο το θάνατο!

Η ερευνητική ομάδα πρόκειται να ξαναφτιάξει το θαυματουργό ορό προκειμένου να εξακριβώσει τις ιδιότητές του.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail, μαζί με τα μπουκαλάκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν αναλυτικές διατροφικές οδηγίες 150 ετών.

Η ερευνητική ομάδα Chrysalis Archaeology ανακάλυψε τη μυστική συνταγή του ορού από έναν ιατρικό οδηγό και διαπίστωσε ότι τα συστατικά που περιέχει χρησιμοποιούνται και στις μέρες μας.

Πώς θα φτιάξετε το Ελιξίριο της Μακροζωίας

Θα χρειαστείτε:

– 13 γραμμάρια αλόη
– 2,3 γραμμάρια ραβέντι (ρήο)
– 2,3 γραμμάρια ζεδοάρειο (λευκή κουρκούμη)
– 2,3 γραμμάρια ισπανικό σαφράν
– 114 ml νερό
– 240 ml καθαρό αλκόλ (βότκα, τζιν)

Πιέζοντας τα φύλλα της αλόης, συγκεντρώνετε το υγρό σε ένα δοχείο. Τρίβετε το ραβέντι, το ζεδοάρειο και το σαφράν και τα ανακατεύετε με την αλόη. Αφήνετε το μίγμα σε ένα δοχείο για τρεις ημέρες και μετά το περνάτε από ένα φίλτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές δηλώνουν πως το ελιξίριο πρέπει να καταναλώνεται σε σταγόνες και όχι σε μεγάλες ποσότητες. Σκοπεύουν σύντομα να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις ιδιότητές του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.