ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το μπαχαρικό που βοηθάει στη διατήρηση του βάρους – Έχει και αντιφλεγμονώδη δράση

Το μπαχαρικό που βοηθάει στη διατήρηση του βάρους – Έχει και αντιφλεγμονώδη δράση

Για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους και αισθάνονται ότι πρέπει να προσθέσουν κάτι επιπλέον στις καθημερινές τους συνήθειες για να τα καταφέρουν, υπάρχει ένα μπαχαρικό που πρέπει να συμπεριλάβουν στα περισσότερα γεύματά τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο λόγος για το μαύρο πιπέρι, που περιέχει ωφέλιμα στοιχεία για την υγεία. Το μυστικό βρίσκεται στην πιπερίνη που περιέχεται σε αυτό και η οποία είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Ειδικότερα, όταν βρισκόμαστε υπό πίεση, τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα αυξάνονται, οδηγώντας σε φλεγμονή καθώς προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το στρες. Η καταπολέμηση της φλεγμονής με μια ποικιλία μπαχαρικών μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του φουσκώματος και να μειώσει την κατακράτηση υγρών, βοηθώντας μας αμέσως να φαινόμαστε πιο λεπτοί και να αισθανόμαστε καλύτερα μέσα στο σώμα σας. Και μπορεί η φλεγμονή και η αύξηση του βάρους να μην συνδέονται πραγματικά, το φούσκωμα όμως μπορεί να κάνει τη ζυγαριά να ανέβει. Μειώνοντας το φούσκωμα λοιπόν, το σώμα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά.

Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα εάν καταναλώνουμε το μαύρο πιπέρι συνδυαστικά με κουρκουμά. Σύμφωνα με μελέτες, ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού και κουρκουμά στο μαγείρεμα, μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, η κουρκουμίνη που περιέχεται στον κουρκουμά και η πιπερίνη έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

. Καθώς όμως η κουρκουμίνη απορροφάται ελάχιστα στην κυκλοφορία του αίματος, θα μπορούσαμε να χάσουμε τα πλεονεκτήματά της, εκτός και αν βάλουμε δίπλα το μαύρο πιπέρι, με τις έρευνες να υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός μαύρου πιπεριού και κουρκουμά βελτιώνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2.000%!

Αν και είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ένα μπαχαρικό δεν μπορεί να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στον οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε για τη διατήρηση του βάρους μας, το μαύρο πιπέρι, ειδικά σε συνδυασμό με τον κουρκουμά, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή μας ρουτίνα για έξτρα ώθηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε, η καταπολέμηση της φλεγμονής είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουμε το σώμα μας να νιώθει στα καλύτερά του και η επιλογή τροφίμων και μπαχαρικών που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι το κλειδί για τη διαχείριση του βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.