ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτό είναι το φρούτο που μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση

Αυτό είναι το φρούτο που μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση

Η διατροφή παίζει ρόλο σε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και όχι μόνο, καθώς μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την διάθεσή σας.

Η διατροφολόγος Ali Miller, συγγραφέας των βιβλίων για τη διατροφή που καταπολεμάει το άγχος «The Anti-Anxiety Diet» και «The Anti-Anxiety Cookbook», προτείνει αρκετά φρέσκα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του άγχους. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει ένα φρούτο που μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη.

Ο λόγος για τη μπανάνα, ένα φρούτο που δεν λείπει σχεδόν από καμία κουζίνα. Γιατί όμως, θεωρείται τόσο ωφέλιμη στη βελτίωση της διάθεσης; Η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη στην παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης, που συνδέονται με την καλή διάθεση και την ευφορία. Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 συσχετίζονται με συμπτώματα κατάθλιψης.

Η μπανάνα επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες τρυπτοφάνης, που αποτελεί πρόδρομο ουσία της ουσίας της «χαράς», της σεροτονίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην παραλείπεις λοιπόν να προσθέτεις συχνά μπανάνες στο καθημερινό διαιτολόγιο σου, προσθέτοντας της σε smoothies, φρουτοσαλάτες, μπολ με γιαούρτι και δημητριακά, κέικ ή ακόμη και να έχεις πάντα μία μπανάνα στην τσάντα σου για ενδιάμεσο σνακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.