ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

H πιο εύκολη συνταγή για το καλύτερο vegan παγωτό

H πιο εύκολη συνταγή για το καλύτερο vegan παγωτό

Αυτό το παγωτό γίνεται με βάση το γάλα καρύδας και έχει τέλεια υφή. Ένα vegan παγωτό που πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασικά παγωτά, που γίνονται με αγελαδινό γάλα.

Την παρακάτω συνταγή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως βάση στην οποία μπορείτε να προσθέσετε ό,τι επιπλέον υλικά σάς αρέσουν, όπως μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, πουρέ φρούτων και άλλα, ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας αγαπημένη γεύση παγωτού.

Σημειώνουμε ότι το παγωτό μας θα χρειαστεί αρκετές ώρες στο ψυγείο, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε συσκευή παγωτομηχανής.

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 φλιτζ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. σιρόπι αγαύης
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ 2 κουτ. σούπας γάλα καρύδας μαζί με το κορν φλάουρ. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι και είτε με τον αβγογδάρτη είτε με το μπίμερ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το κορν φλάουρ.

Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά να πάρει άλλη μια βράση, πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1΄, ενώ ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει και να θυμίζει κρέμα γάλακτος.
Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε πουρέ φρούτων ή δάκρυα μαύρης σοκολάτας και να ανακατέψουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη μέρα, μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και με τη σύσταση παγωτού. Τελευταίο βήμα, μεταφέρουμε και πάλι το μείγμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη αυτή τη φορά, σε ένα καλά σφραγισμένο σκεύος, για 4 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.