Κι όμως υπάρχει τρόπος για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες

Κι όμως υπάρχει τρόπος για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες

Η επιστήμη έχει εξηγήσει γιατί το βράδυ μας πιάνει επιθυμία για φαγητό που συνήθως είναι παχυντικά.

Ο κιρκάδιος ρυθμός μας, το εσωτερικό μας ρολόι δηλαδή, μας σπρώχνει να τρώμε φαγητά πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη. Κάτι που γινόταν από πάντα, για να αποθηκεύεται λίπος που ήταν αναγκαίο στα αρχαία χρόνια για να ζεσταίνονται οι άνθρωποι.

Όμως τώρα υπάρχουν τα καλοριφέρ και οι κουβέρτες, οπότε μπορούμε να αποφύγουμε μερικές παρασπονδίες.

Δείτε πως:

  • Ξεγελάστε τον εαυτό σας. Κάντε ένα ζεστό ντουζ, ή ασχοληθείτε με κάποια δουλειά, πχ. πλύσιμο πιάτων ή κάτι που θα σας απασχολήσει για να φύγει εμμονή μας να τσιμπήσουμε κάτι.
  • Πιείτε ένα ρόφημα. Όχι κάτι που προσφέρει θερμίδες, αλλά ένα τσάι που θα σας ηρεμήσει και θα σας κάνει να ξεχαστείτε.
  • Πλύντε τα δόντια σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν πλύνουμε τα δόντια μας δίνουμε εντολή στον εγκέφαλό μας πως δεν θα λάβει άλλη τροφή για κάποιες ώρες.
  • Μασήστε μια τσίχλα. Και όμως το μάσημα της τσίχλας μπερδεύει τον εγκέφαλό μας ότι τρώμε. Προσέξτε όμως το μάσημα για πολύ ώρα έχει αντίθετο αποτέλεσμα εντείνει το αίσθημα της πείνας.
  • Κοιμηθείτε. Όσο πιο αργά πάμε για ύπνο τόσο δυσκολότερο είναι να μην υποκύψουμε στους πειρασμούς…
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.