Απίστευτο: Δίνουν επίδομα 100 ευρώ στους άνω των 75 για να εμβολιαστούν στην Λιθουανία

Απίστευτο: Δίνουν επίδομα 100 ευρώ στους άνω των 75 για να εμβολιαστούν στην Λιθουανία

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας αποφάσισε να δωροδοκήσει τους πολίτες άνω των 70 ετών με 100 ευρώ για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Αδυνατούμε να τους πείσουμε να εμβολιαστούν με άλλον τρόπο», εξήγησε η πρωθυπουργός Ιντρίντα Σιμονίτε μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Μολονότι το 73% των ενήλικων Λιθουανών έχει εμβολιαστεί (ποσοστό που προσεγγίζει τον μέσο όρο στην ΕΕ), περίπου το ένα τρίτο των ατόμων άνω των 75 ετών δεν έχει κάνει το εμβόλιο, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Τα δύο τρίτα των 4.965 θανάτων από Covid-19 στη Λιθουανία αφορούν ανθρώπους αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Το κόστος του μέτρου στην Λιθουανία

Εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει την πρόταση, την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα διαθέσει έως και 27 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τους ηλικιωμένους που θα εμβολιαστούν πλήρως στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Όσοι είχαν ήδη εμβολιαστεί τους προηγούμενους μήνες θα πάρουν τα χρήματα εφόσον κάνουν την αναμνηστική δόση μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022.

«Αν αυτό βοηθήσει έστω και κάποιους ανθρώπους να λάβουν τη σωστή απόφαση και να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο, είναι μια επένδυση που αξίζει να την κάνουμε», πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της μητροπολιτικής περιοχής του Χιούστον ανακοίνωσαν τον Αύγουστο ότι θα πλήρωναν 100 δολάρια σε κάθε άνθρωπο που θα έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις πολιτειακές και τις τοπικές αρχές να δίνουν χρήματα για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.