ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία από τη Merck για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία από τη Merck για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναμένει πλήρη κλινικά στοιχεία για το αντιιικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού που έχει παρασκευάσει η Merck & Co Inc.

Χθες, η Merck υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στον αμερικανικό FDA για το φάρμακο, που αφορά ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της COVID-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού.

Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την COVID-19 το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

«Πράγματι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Θα πρέπει να δούμε τα πλήρη στοιχεία γι’ αυτό. Αν είναι αλήθεια, τότε αυτό είναι άλλο ένα όπλο στην μάχη κατά της πανδημίας της COVID-19», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ σε ερώτηση που δέχθηκε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το φάρμακο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το molnupiravir, το αντιιικό χάπι της Merck, μείωσε κατά 50% το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 σε δοκιμή που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της νόσου, οι οποίοι εμφάνιζαν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για τη νόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτόν τον μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.