ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

FDA: Ολοταχώς προς έγκριση η 3η δόση του εμβολίου σε άτομα άνω των 40 ετών

FDA: Ολοταχώς προς έγκριση η 3η δόση του εμβολίου σε άτομα άνω των 40 ετών

Το FDA προτείνει σε άτομα εμβολιασμένα με το Pfizer ή το Moderna ηλικίας 40 ετών και άνω να λάβουν πρόσθετη δόση.

Δεδομένων των αυξανόμενων κρουσμάτων σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών και της έντονης ανησυχίας τού FDA, ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 40 και άνω «πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί», ανακοίνωσε σχετική πηγή.

Τον περασμένο μήνα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που είχαν ήδη εμβολιαστεί με τις προηγούμενες δύο δόσεις τουλάχιστον έξι μήνες προτού λάβουν την τρίτη.

Για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης μόνο σε περιπτώσεις ατόμων που είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε δραστηριοποιούνται σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου.

Παρόλο που η αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν έχει λάβει την έγκριση του FDA, την περασμένη εβδομάδα η ομάδα συμβούλων της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων πρότειναν να δοθούν οι ίδιες οδηγίες με εκείνες της τρίτης δόσης Pfizer για τη χορήγηση του ενισχυτικού εμβολίου Moderna.

Η αμερικανική Υπηρεσία συμβούλεψε ακόμα εκείνους που είχαν λάβει το μονοδοσικό Johnson&Johnson να λάβουν ακόμα μια δόση ενισχυτικής μορφής ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, δύο μήνες αφότου πραγματοποίησαν τον πρώτο τους εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο σάς προστατεύει (αυτό) που σας προφυλάσσει ακόμα περισσότερο είναι ο εμβολιασμός και των γύρω σας», δήλωσε η αναλύτρια ιατρικών θεμάτων του CNN Λιάνα Βεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο το 57% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, αν και σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση από εχθές Τρίτη με πάνω από 250.000 άτομα να λαμβάνουν την πρώτη δόση, πράγμα πρωτόγνωρο για τη χώρα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας του CDC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.