Γιατί δεν πρέπει να ξαναπετάξετε ποτέ τα σακουλάκια σιλικόνης- Δείτε που χρησιμεύουν (vid)

Γιατί δεν πρέπει να ξαναπετάξετε ποτέ τα σακουλάκια σιλικόνης- Δείτε που χρησιμεύουν (vid)

Όσοι μέχρι τώρα πιστεύατε ότι αυτά τα σακουλάκια σιλικόνης που βρίσκετε παντού στις συσκευασίες προϊόντων, είναι άχρηστα και τα πετούσατε, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Το τζελ αυτό που δεν είναι τόσο συμπαγές όσο φαίνεται, χρησιμεύει στην απορρόφηση της υγρασίας που μπορεί να αλλοιώσει ή να προκαλέσει βλάβες στα προϊόντα. Έτσι, τοποθετείται σε κάθε συσκευασία.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/SilicaGel.jpg

Η σιλικόνη αυτή καθεαυτή δεν είναι τοξική, αν και συχνά προστίθεται σε αυτήν ένα τοξικό συστατικό που την κάνει να αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η σιλικόνη είναι ασφαλής, εφόσον βρίσκεται πάντα μέσα στο σακουλάκι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, όπως στην τσάντα του γυμναστηρίου για να αποτρέψει την δημιουργία βακτηρίων, για να «σώσει» ένα βρεγμένο κινητό από το να πάρει υγρασία, να διατηρήσετε παλιές φωτογραφίες, να κάνετε πιο εύκολη την οδήγησή σας όταν έχει υγρασία τοποθετώντας τα στο ταμπλό, να επιμηκύνετε την ζωή του ξυραφιού κ.α

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.