ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάλτσες από προβιά κατσίκας για πόδια πάντα μυρωδάτα! (φωτό)

Κάλτσες από προβιά κατσίκας για πόδια πάντα μυρωδάτα! (φωτό)

H  κακοσμία που προκαλείται από τις κάλτσες μπορεί να… απειλήσει ακόμα και τον πιο αρμονικό γάμο. Αγρότης από το Ντέβον ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση για την κακοσμία των ποδιών. Η απάντηση βρίσκεται στο μαλλί ανκορά, γνωστό και ως μοχέρ με το οποίο φτιάχνονται ακριβά ρούχα μεγάλων οίκων μόδας. 

Περιέργως, τα πόδια έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του 

σώματος και η κακοσμία δημιουργείται όταν έρχονται σε επαφή με τα βακτηρίδια τους δέρματος.

Ο αγρότης Steve Whitley λέει ότι οι κάλτσες που δημιούργησε από την προβιά της κατσίκας παιδί παγιδεύουν τα βακτήρια που προκαλούν την ανεπιθύμητη μυρωδιά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συγκεκριμένες κάλτσες από μοχέρ μπορούν να φορεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μυρίζουν ή να χρειάζεται να πλυθούν.

«Οι πελάτες που τις φόρεσαν μας είπαν ότι τις φορούσαν για μέρες και τα πόδια τους δεν μύριζαν. Αντιθέτως με το βαμβάκι, οι ίνες του μοχέρ εγκλωβίζουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. 

Οι κάλτσες μας είναι πολύ ζεστές και μπορούν να αντέξουν σε ακραίες καταστάσεις», λέει ο 65χρονος Whitley και συνεχίζει: «Εγώ τις φοράω στις αγροτικές μου δουλειές καθημερινά και για πολλές ώρες. Λάβαμε ένα γράμμα από μια γυναίκα που πρόσφατα έχασε τον άνδρα της. Μας είπε ότι του άρεσαν τόσο πολύ οι κάλτσες που ζήτησε να τον κηδέψουν με αυτές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μειονέκτημα με αυτές τις κάλτσες είναι ότι δεν πλένονται στο πλυντήριο γιατί θα μπουν. Οσον αφορά στην τιμή αυτές που είναι μέχρι τον αστράγαλο κοστίζουν 12 ευρώ, μέχρι το γόνατο 14 ευρώ και η πιο πολυτελής σειρά γύρω στα 25 ευρώ το ζευγάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.