ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λόγω της παιδικής παχυσαρκίας η Nestlé αφαιρεί 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της

Λόγω της παιδικής παχυσαρκίας η Nestlé αφαιρεί 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της

Τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης θα αφαιρέσει η Nestle από τα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020 τα προϊόντα Nestlé στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Nestlé στηρίζει τα προγράμματα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών που σχετίζονται με τη βελτίωση τροφίμων, ενώ η συγκεκριμένη δέσμευση εντάσσεται σε μία σειρά παγκόσμιων δεσμεύσεων της Nestlé που θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δέσμευση για μείωση της ζάχαρης κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκής εκδήλωσης για την παιδική παχυσαρκία στη Μάλτα. Με μήνυμά του ο κ. Marco Settembri, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nestlé και Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, τόνισε τη σημασία της υγιεινής διατροφής: «Όταν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους προσφέρουμε πιο υγιεινές επιλογές και να βοηθήσουμε στην προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Nestlé τα τελευταία χρόνια επενδύει στη δημιουργία πιο υγιεινών και νόστιμων προϊόντων, αφαιρώντας τη ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά, ενώ προσθέτει άλλα θρεπτικά συστατικά όπως συστατικά ολικής άλεσης. Για παράδειγμα, τα τελευταία τρία χρόνια, η Nestlé αφαίρεσε 11.300 τόνους ζάχαρης από προϊόντα της στην Ευρώπη που δεν ακολουθούσαν τα δικά της αυστηρά διατροφικά κριτήρια. Πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία σοκολατούχας σκόνης γάλακτος Nesquik με μόνο 3,4 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, συγκριτικά με την βασική συνταγή που περιέχει 10,6 γραμμάρια ζάχαρης. Η Nestlé αποκάλυψε επίσης ότι βρήκε ένα τρόπο να δομήσει τη ζάχαρη με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί σε σημαντική μείωση της ζάχαρης σε είδη ζαχαροπλαστικής, χωρίς όμως να επηρεάζεται η φυσική τους γεύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.