Ανδρικό αντισυλληπτικό περιορίζει δραστικά την κινητικότητα του σπέρματος – Χωρίς παρενέργειες

Ανδρικό αντισυλληπτικό περιορίζει δραστικά την κινητικότητα του σπέρματος – Χωρίς παρενέργειες

Πειράματα για ένα «ανδρικό χάπι» διενέργησαν επιστήμονες, τα οποία πειράματα στέφθηκαν με επιτυχία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το εν λόγω αντισυλληπτικό χάπι είναι σε θέση να περιορίσει με άκρως αποτελεσματικό τρόπο τη δραστηριότητα του σπέρματος. Το δημοσίευμα προέρχεται από τη βρετανική εφημερίδα Independent.

Το σκεύασμα, γνωστό ως ΕΡ055, χορηγήθηκε σε πιθήκους, του είδους μακάκος ρέζους, κατά τη διάρκεια μελέτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρωτευόντων του Όρεγκον στις ΗΠΑ. Στοχεύει μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων που περιορίζει την ικανότητά τους να κινούνται.

«Με απλά λόγια, το σκεύασμα αυτό απενεργοποιεί την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κολυμπούν, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Ο’Ραντ.

«Αυτό καθιστά το EP055 ιδανικό υποψήφιο για τη μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη».

Οι μόνες επιλογές για ανδρική αντισύλληψη που είναι διαθέσιμες προς το παρόν είναι τα προφυλακτικά ή η βαζεκτομή, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα σε μια δεκαετία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά ασφαλή και με αναστρέψιμη επίδραση σκευάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.