Ερευνητές: Φάρμακο κατά του καρκίνου «θεραπεύει» τους παιδόφιλους

Ερευνητές: Φάρμακο κατά του καρκίνου «θεραπεύει» τους παιδόφιλους

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες κάνουν έκκληση στο κοινό σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν κεφάλαια μέσω βρετανικής επιστημονικής πλατφόρμας για να ολοκληρώσουν ένα πρότζεκτ που στοχεύει στην «θεραπεία» των παιδόφιλων με ένα φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη.

Το φάρμακο degarelix, που χρησιμοποιείται για τον καρκίνο του προστάτη βρέθηκε ότι μειώνει την σεξουαλική επιθυμία των αντρών, αφού ελαχιστοποιεί και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε παιδόφιλους θα περιόριζε τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις με παιδιά αφού το degarelix μειώνει την σχετική ορμόνη για τρεις μέχρι τέσσερις μήνες.

Ο ερευνητής Christoffer Rahm από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης δήλωσε ότι το ένα στα δέκα αγόρια και το ένα στα είκοσι κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάποια στιγμή στην παιδική τους ηλικία. Ο γιατρός είναι επικεφαλής του σχετικού πρότζεκτ «Priotab» για την θεραπεία των παιδόφιλων με το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μας αφορά όλους. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους «τραυματίζονται» βαθιά, αλλά και οι δράστες οδηγούνται στην απομόνωση από την κοινωνία, παθαίνουν κατάθλιψη και τελικά αρκετοί από αυτούς φυλακίζονται.

Στόχος των επιστημόνων είναι να συγκεντρώσουν το ποσόν των 38.000 λιρών για να διεξάγουν έρευνα μεταξύ εθελοντών με τάση στην παιδοφιλία με την χορήγηση σε κάποιους από αυτούς το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη και σε άλλους ένα φάρμακο placebo (εικονικό σκεύασμα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μέχρι στιγμής έρευνα με την βοήθεια ελάχιστων εθελοντών με άντρες που έχουν τάση για παιδοφιλία, αλλά δεν έχουν καταδικαστεί, έδειξε ότι μετά από τρεις ημέρες από την χορήγηση του φαρμάκου το 97% εξ αυτών είχαν σχεδόν μηδενικά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.