ΗΠΑ: Σύλληψη Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο

ΗΠΑ: Σύλληψη Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο

Κατηγορείται για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο για την σκλήρυνση κατα πλάκας , «γλιτώνοντας» απώλειες 800.000 δολαρίων από την κατρακύλα της μετοχής.

Στη σύλληψη του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Κρις Κόλινς προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, με την κατηγορία της αθέμιτης χρηματιστηριακή εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών, σχετικά με αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Ο Κόλινς, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβύλιο της εταιρείας Innate Immunotherapeutics, κατηγορείται για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο για την σκλήρυνση κατα πλάκας στον γιο του, Κάμερον, ο οποίος με τη σειρά του τις μοιράστηκε με τον μέλλοντα πεθερό του.

Ενώ η αποτυχημένη δοκιμή του φαρμάκου καταβαράθρωσε τη μετοχή της εταιρείας, οι υποδείξεις του Κόλινς απέτρεψαν και από τους τρεις απώλειες της τάξης των 800.000 δολαρίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι συνήγοροί του δήλωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για «να παραμείνει καθαρό το όνομά του». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αθωωθεί και θα δικαιωθεί», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Επιτροπή Ηθικής ερευνά τις κατηγορίες εναντίον του Κόλινς από τον περσινό Αύγουστο, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε ουσιώδεις απόρρητες πληροφορίες για τη μετοχέ της Innate Immunotherapeutics, παραβιάζοντας τους κανόνες και τον ομοσπονδιακό νόμο .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.