ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιγριπικά φάρμακα: Ελλείψεις στην ελληνική αγορά

Αντιγριπικά φάρμακα: Ελλείψεις στην ελληνική αγορά

Σημαντικές ελλείψεις στα ράφια των φαρμακιών. Το αντιγριπικό Tamiflu είναι περιζήτητο, ενώ η ελληνική αγορά εμφανίζει ελλείψεις και σε άλλα 90 σκευάσματα.

Περιζήτητα έχουν γίνει τα Tamiflu για τη θεραπεία και την πρόληψη της γρίπης, ενόσω συνεχίζεται δυναμικά η επέλαση των ιών ΑΗ1Ν1 και ΑΗ2Ν3 – όπως άλλωστε καταγράφεται και στις σχολικές αίθουσες της χώρας, με το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει να αγγίζει ακόμη και το 60% στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Μοιραία τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν από αντιιικά φάρμακα ή στην καλύτερη περίπτωση τα διαθέσιμα σκευάσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για το Tamiflu, καθώς επίσης και για ακόμη 39 σκευάσματα που χαρακτηρίζονται «πρώτης γραμμής», δεδομένου ότι συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση κοινών και σοβαρών παθήσεων, όπως είναι αντιυπερτασικά, αντιθρομβωτικά, αγχολυτικά, εισπνεόμενα, κ.ο.κ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά προτεραιότητα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη σχετική απόφαση του Οργανισμού υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απόφασης «απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων». Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΟΦ υπενθυμίζει στους εμπλεκόμενους φορείς στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) ότι «η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη».

  • Που οφείλεται η έλλειψη εκατοντάδων σκευασμάτων
  • Τι συμβουλεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής
  • Τι σκοπό έχει η απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.