Κ.Λουράντος: «Κινέζοι παίρνουν κουτιά με μάσκες από τα φαρμακεία στην Ελλάδα – Τις προωθούν στην Κίνα»

Κ.Λουράντος: «Κινέζοι παίρνουν κουτιά με μάσκες από τα φαρμακεία στην Ελλάδα – Τις προωθούν στην Κίνα»

Για τις περιζήτητες πλέον χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία της πρωτεύουσας μίλησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Όπως τόνισες μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» έλλειψη υπάρχει αν θέλει κανείς να πάρει 50 μάσκες. Αυτή την έλλειψη την προκαλούν οι Κινέζοι που παίρνουν κουτιά ολόκληρα που τα εξάγουν στη χώρα τους.

«Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη μασκών στο εμπόριο ή στα φαρμακεία αλλά οι μικρές ποσότητες που μας στέλνουν σε σχέση με αυτές που ζητάμε», σημείωσε ο κ. Λουράντος, ενώ περιέγραψε και ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε εντός του δικού του φαρμακείου όταν 15 Κινέζοι αποβιβάστηκαν από ένα βαν.

«Με το που μπήκαν οι Κινέζοι έφυγαν οι πελάτες. Πήραν ό,τι μάσκα βρήκαν και ό,τι απολυμαντικό για τα χέρια δεν φαντάζομαι για να τα χρησιμοποιήσουν αλλά για να τα στείλουν στην πατρίδα τους», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Να μην πανικοβάλλεται κανείς αν δεν βρίσκει μάσκες»

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο «δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανείς αν δεν βρει μάσκα σε φαρμακείο. Η χειρουργική μάσκα προφυλάσσει τους γύρω μας αν νοσούμε. Για παράδειγμα ο χειρουργός που φοράει τη μάσκα τη φοράει για να μην μεταδώσει ασθένεια στο άτομο που χειρουργεί».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών εξήγησε ότι «ο ιός μεταδίδεται είτε από στόμα είτε από τη μύτη είτε από τα μάτια. Έχουμε τα χέρια που χαιρετούμε και κάνουμε διάφορα πράγματα, αν δεν τα πλένουμε και τα βάζουμε στο στόμα στη μύτη ή στα μάτια θα έχουμε πρόβλημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο επιβεβαίωσε αρκετοί είναι και εκείνοι που «παίρνουν μάσκες χωρίς λόγο όπως επίσης και τα αντιικά φάρμακα. Το βράδυ του Σαββάτου ήρθε κόσμος να πάρει Tamiflu χωρίς συνταγή επειδή τους είπαν κάποιοι να τα πάρουν για να τα έχουν σπίτι τους ή επειδή κάποιος έχει πυρετός γύρω τους και πρέπει να πάρουν οι άλλοι για να προστατευτούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.