ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Την παρασκευή του πρώτου φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ξεκίνησε η Κίνα!

Την παρασκευή του πρώτου φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ξεκίνησε η Κίνα!

Την παρασκευή του πρώτου πιθανού φαρμάκου για την αποτελεσματική καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε η Κίνα, σε ειδικό εργαστήριο της πόλης Ταϊτσόου, στην επαρχία Τσετσιάνγκ.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, το φάρμακο ήταν μέχρι πρότινος γνωστό ως «favipiravir» ή «avigan».

«Στις 15 Φεβρουαρίου, το φάρμακο έλαβε επίσημη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να εισέλθει στην αγορά. Είναι το πρώτο φάρμακο στη χώρα, το οποίο – κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του νέου κορονοϊού – έλαβε επίσημη έγκριση για να συμπεριληφθεί στη λίστα των φαρμάκων που έχουν πιθανή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία του ιού» ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η παραγωγή του φαρμάκου ξεκίνησε για πρώτη φορά σήμερα, Κυριακή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικής Ανάπτυξης είχε γνωστοποιήσει ότι το «favipiravir» αποτελεί «πιθανό φάρμακο» για τον νέο κορωνοϊό.

Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι Κινέζοι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει τις δοκιμές σε ζώα για μια σειρά εμβολίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην ψαραγορά της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, ο νέος κορονοϊός έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 27 χώρες, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 1.600 και των κρουσμάτων τους 70.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.